Producten en diensten

Modernste technieken

Op meerdere plaatsen op onze website worden termen als 'Modernste technieken' of de 'Nieuwste technieken' gebruikt.
Hier lichten wij dit toe.

Basis filosofie: Robuust en open

Wij installeren onze cloud applicaties bij voorkeur op Linux servers. Dit is bewezen robuust, en wordt door een grote groep deskundigen continu doorontwikkeld.
Met bijkomend voordeel voor u: de installatie doen wij zelf, en het heeft geen bijkomende nadelen zoals licentiekosten.
Hierdoor richten wij ons op ontwikkeltalen die zowel op Linux als op andere operating systems werken. (zoals Windows servers).

Backend en frontend

Voor applicaties waar veel gebruikers op werken wordt de software gescheiden in frontend en backend.
De frontend is waar u als gebruiker mee te maken heeft, de hele user experience wordt bepaald door de frontend (en hoe snel deze data uit de backend haalt).
Voor de frontend zijn we een paar jaar geleden overgestapt op Vue.js, een frontend framework gebaseeerd op Node.js.
VueJS is nog relatief nieuw en laat nog steeds een ferme groei zien. Er wordt over Vue.js gezegd dat het het beste van React (framework van Facebook) en Angular (frameworrk van Google) combineert.
Wij zijn in ieder geval erg blij over onze keuze destijds, want het zorgt voor moderne en razendsnelle schermen waar onze klanten snel en gebruikersvriendelijk mee kunnen werken.

Van de backend merkt u als gebruiker al een stuk minder, behalve dat deze betrouwbaar en robuust moet zijn.
Django is een framework wat deze kwaliteiten beiden al jaren bewezen biedt. Al jaren.... maar is dit nog wel modern dan?
Het antwoord is: ja. Doordat er een grote community aan doorwerkt en door de vlucht die Python genomen heeft, blijft dit een framework dat als modern beschouwd kan worden.
Python is de basistaal die door het framework Django gebruikt wordt. Python is trouwens ook in de Artificial Inteligence de voornaamste taal, mede door een A.I. framework ontwikkeld door Google (TensorFlow).

Er zijn ook projecten waar we alleen de backend doen, of projecten met zowel de frontend als backend in Django. Als voorbeeld een IPaaS (Integration Platform as a Service)

IPaaS (Integration Platform as a Service)

ICT bedrijfsarchitectuur volgens Industry 4.0 wordt steeds belangrijker, onder ander door IoT (Internet of Things). Machine to Machine, of voor de meesten nog System to System, communicatie is hierbij een belangrijk concept.
iamIT heeft vanwege zijn werkzaamheden op gebied van beslissingsondersteunende systemen (BOS, DSS en DCS) al jarenlange ervaring met systemen aan elkaar knopen. In een BOS wordt meetdata omgezet naar beslissingen en doorgestuurd naar aansturingen.
Hierbij zijn altijd de volgende zaken van belang; Conversie van data, Validatie van data, Processen en combineren van data, en de technische koppelingen.
Wij hebben dit omgezet in een algemener concept. Een geheel te configuren systeem waarbij u alle mogelijke data aan elkaar kunt koppelen. Als er een databron is die naar meerdere andere systemen data moet sturen, is dit ook nog eens efficienter te combineren.
Hierdoor kunt u af van het oude denken (alles in 1 groot ERP), naar het nieuwe denken volgens industry 4.0: Laat systemen goed met elkaar praten, zodat het als het ware een groot (distributed) systeem wordt. Laat ieder systeem doen waar deze het beste in is, en combineer deze kwaliteiten.
Uw afhankelijkheid van 1 groot systeem neemt daardoor af, en u wordt flexibeler om de systemen te kiezen die het beste bij u passen.
Dit kan alleen met een flexibele en robuuste verbindingslaag. Deze kan iamIT u bieden.
Beschikbaar als product: iamActive.nl (binnenkort is op die website meer informatie hierover te vinden, tot die tijd: vraag het ons.)